rekrytering

Nya intentioner

Jag älskar tiden vid nyår. Man har förhoppningsvis fått spendera tid med dem man tycker om mest och varvat ner. Juldagarna är en tid då man tvingas koppla ner. I mitt fall har mellandagarna i år gjort att jag inte ens kopplat upp datorn. Företaget jag är på för uppdrag just nu stänger ner under mellandagarna. Alla andra dagar jobbar medarbetarna mycket och länge men just dessa dagar händer inte mycket, vilket tvingar alla till att koppla ner och varva ner. Välbehövligt för alla prestationsmänniskor som jag själv.

Men julen är inte bara en tid att visa omtanke till alla andra utan kanske speciellt till oss själva, något vi ofta, inklusive jag själv, är ganska dåliga på. Just därför har jag försökt att bara vara, göra så lite som möjligt, lekt med barnen, läst en bok, tagit små korta promenader,  legat i soffan och ätit en pralin, och just det, faktiskt njutit av det utan dåligt samvete. Jag har känt att det är just det jag har behövt, göra saker utan prestationskrav och måsten. Ett sätt att ladda mina batterier inför nya året.

Jag har fortfarande inte alls den energi jag skulle vilja ha och borde ha och jag vet också vad det beror på. Jag har jobbat för mycket och ställt för höga krav på mig själv. Kanske inte så konstigt med mitt första år som egen företagare och just därför kommer jag att skapa nya rutiner för mig själv det här nya året. Nya mål som inte givet är ekonomiska utan framförallt hållbara, för mig själv. Jag är mitt företags största investering, om inte jag håller så kommer inte mitt företag att hålla. Det är jag som är produkten som  måste vara frisk, hälsosam och pigg för att ta mig an nya utmaningar för mig och företaget. Därför har jag en ny intention för nästa år. Jag ska satsa mer på mig själv och min hälsa. Ta mig tid för mig själv, tid för reflektion, tid att sätta upp mål för vad jag vill för mig själv och Boustedt Konsult. Jag har bl.a. gjort en Visionboard för Boustedt Konsult och planerar med en passion planner. Vad tycker jag är roligast, vad brinner jag för, lust och glädje. För det är där allt börjar. Utan lusten och glädjen i det jag gör så försvinner allt.

Därför är detta också en tid för reflektion. Vad har varit det bästa med nuvarande år och vad har varit mindre bra? Innan vi sätter nya intentioner för nästkommande år så kan vi titta på detta år som om bara några timmar är slut. Det är ett bra sätt att sätta punkt för det nuvarande året, som ett bokslut. Även om detta året har inneburit utmaningar så har det säkerligen gjort att vi vuxit som människor. Så fråga gärna dig själv dessa frågor. En liten stund av reflektion att ta med oss in i nya året.

1. Vilken är den största lärdom du tar med dig från detta år?
2. Vad är du mest stolt över som du gjort det här året?
3. Vad gick mindre bra det här året och varför?
4. Vilket tema återkom under det här året, vilken var den röda tråden?
5. Vilka av dina relationer förbättrades och vilka tog du dig mindre tid för?
6. Vad önskar du att du tagit dig mer tid för det här året?
7. Om du gjort det, på vilket sätt har du utvecklats som person känslomässigt det här året?
8. Vad önskar du att du gjort mindre av/lagt mindre tid på det här året?
9. Vad är du mest tacksam för det här året?
10. Hur har du hanterat stress det här året?
11. Vilket var ditt värsta respektive bästa ekonomiska beslut det här året?
12. Vad är det bästa som hänt det här året?
13. Vilka ouppklarade affärer, privata eller affärsmässiga, har du kvar från det här året?
14. Vad har hållit dig tillbaka det här året?
15. Hur har du spenderat helgerna det här året?

Ja, då är det alltså dags att sätta en ny intention för det nya året, vad det än kan vara, vilket beteende du vill ha mer av, vad du önskar mer av i ditt liv.  Vi vet ju alla att det inte är någon idé att säga att vi ska sluta med något helt, eller göra om något helt och hållet, det är inte realistiskt. Däremot kan vi sätta en ny liten intention som är lättare att hålla oss till och som vi kan påminna oss om då och då. Om vi inte lyckas precis som vi ville eller tänkt oss så har vi inte misslyckats, vi har bara lärt oss att återgå till vår intention. Allting börjar med tanken och den är god.

Jag vill önska oss alla ett År med hälsa, välmående och nya intentioner.

Add A Comment